Anders dan in grote delen van Nederland is bij ons de omgeving vooral groen. De flora en fauna zijn dan ook belangrijke drijfveren om lekker weg te zijn in Salland.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is uniek. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De stuwwal doet door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aan. Genieten in het bos en op de heide, van de prachtige vergezichten en landschappen… Het kan allemaal op de Sallandse Heuvelrug, een dynamisch natuurgebied met bergen vol beleving met voor ieder wat wils.

Rust, ruimte, stilte

Hoewel een deel van de Heuvelrug ’s avonds en ’s nachts is afgesloten voor publiek vanwege faunabeheer, zijn er nog vele plekken waar je echt terug kunt naar de stilte van de natuur. Op ons eigen terras zie je de Sallandse sterrenhemel omdat we hier nog nauwelijks lichtvervuiling zien. En hoewel populair bij fietsers en wandelaars: wij kennen hier nog de luxe van ruimte voor iedereen. En vroege vogels komen in de regel nauwelijks iemand tegen in de uitgestrekte natuur.

Wandelen, fietsen, ontdekken

Vooral wandelaars en fietsers genieten met volle teugen bij ons in de buurt. Honderden kilometers mountainbike paden en aangelegde fiets- en wandelroutes liggen op de actieve vakantieganger te wachten. Maar ook de bijzondere attracties en musea zijn vaak een bezoekje waard. Het motormuseum in Okkenbroek, de publiekssterrenwacht in Nijverdal of een unieke kanotocht over de lokale riviertjes Regge of Berkel.

Flora & fauna

Natuurlijk hebben we op ons erf onze eigen huisdieren. Onze natuurlijke wekker de haan, kippen, katten en onze oud Duitse herder Amon die al spelend zijn domein “bewaakt”. Maar de goede spotter zal zeker de wilde hazen, reeën, buizerds en vossen kunnen tegenkomen. En daarvoor hoef je echt niet ver van (vakantie)huis!